DISSA TOBAK


Hati var en pojke som var kort för sin ålder. Han hade smala ben och armar. Han bodde i Madras som är en liten stad i Indien. En dag när han gick hem från skolan så kom tre men och kidnappade honom.

Dem band fast honom på en stol och kasta in honom i en stor vagn. Han var helt själv där inne. Efter ett par dagars resande kasta dem in tre killar till. Hati titta noga på dem. Han gissade att dem var från Saudiarabien, för hans kusin är där ifrån. När dem var framme så var dem tio stycken i vagnen. Dem tre männen måste jätterika för att ha en så stor vagn, tänkte Hati. Resan var en vecka lång och allt dom fick var en brödbit per dag. Resan har gått ända till Paris!!

Nästa dag i Paris(Dem tre männen hade ett hus där.) Så stod dem med en av männen mitt på gatan. Han tog Hati i armen och sa:
-Kort och smal tonåring från Indien, 800 frangs är det första budet, någon?
När Hati stog där såg han att minst hälften av människorna hade ”glödande pinnar” i munnen. Efter en stund kom en man med plommonstop hatt och en extra stor ”glödande pinne” i munnen och sa:
-Jag tar honom för 1000 frangs!!
Hati ville inte bli såld för en sån som har en ”glödande pinne”, så han gick upp på en låda och sa:
-Jag trodde att fransmän var smarta, men jag hade fel, för ni förstör naturen, miljön och stör os andra med röken, så kan ni sluta med att ha ”glödande pinnar”.
Ingen förstod vad han sa, för han talade inte franska. Men sedan kom en dam som kunde franska och hindi (Språket som Hati talar) och förklara vad han sa.
Efter det så tog alla sina ”glödande pinnar” och slängde dem.SLUT!