DISSA TOBAK!

KAPITEL 1

Hej, jag heter Karl Johansson men kalla mig helst för Kalle. Jag är 16 år och har bruna ögon och brunt hår, folk säger att jag är väldigt lång, det kanske du också hade sagt om du någonsin skulle stöta på mig ute på stan eller någon annanstans, jag tycker nämligen väldigt mycket om att gå ut på stan och shoppa med min pappa Bruno. Mamma kommer från staden Malmö i Sverige medan pappa kommer från staden Teheran i landet Iran, jag har varit där 2 gånger. När jag var 7 år flyttade mamma och min bror Daniel till Iran, mamma kunde ingen Persiska så hon fick lära sig snabbt. Sen hon flyttade för 3 år sen har jag aldrig mera sett till mamma. Just nu bor jag i en liten 2:a mitt i Södertälje

KAPITEL 2

Nu ska jag berätta om en solig dag mitt i juli och jag satt på tunnelbanan på väg till Globen i Stockholm för att min favoritartist Eric Saade skulle uppträda. Just när tåget stannade på Odenplan steg klassens tuffing elaka Klas på, han skulle också till globen, han bar på en stor skylt där det stod ”I ERIC SAADE” på. Han kom och satte sig bredvid mig. Han luktade rök! Jag misstänkte att elaka Klas hade börjat röka! Rätt som det var tittade han lite oroligt omkring sig och tog upp ett cigarettpaket som det stod ”SUPERPACK XL MED EXTRA NIKOTIN”

– ­­Vill du hoppa av på Sergels torg och köpa ett paket cigaretter, då kan vi röka tillsammans så får du vara med i vårat ”rökgäng” och röka med mig, hemska Figge, tuffa David och arga Tomas! Sa Klas.

– Ja visst! Jag hoppar av vid Sergels torg och köper cigaretter! Sa jag.

– Bra! Se bara till att ta med dig mycket pengar! Sa Klas.

– Va!? Kostar det pengar? Jag vill ju inte betala för att förstöra sina lungor och till och med dö! Sa jag.

– Meh! Kom igen! Vem bryr sig om man dör i förtid? Sa Klas.

– Nej jag vägrar! Sa jag.KAPITEL 3

PÅ KVÄLLEN EFTER KONSERTEN:

Jag låg i sängen och tänkte igenom det. Skulle jag prova cigaretterna? Plötsligt fick jag den perfekta idén! På väg till skolan nästa dag skulle jag gå förbi Janssons godis och tobak och köpa godiscigaretter!

KAPITEL 4

NÄSTA DAG I SKOLAN:

Jag kom och gick som en riktig tuffing, sådär med böjda ben, ni vet. När jag hade gått ungefär 100 meter in på skolgården tittade jag bakom mig, där kom ”rökgänget”: elaka Klas, hemska Figge, tuffa David och arga Tomas! Jag tog snabbt upp mina ”cigaretter” och började låtsasröka. Titta! Kalle har börjat röka! Skrek hemska Figge. Jag fick vara med i deras ”rökgäng” med titeln Farlige Kalle. De listade aldrig ut att jag låtsasrökte!KAPITEL 5

SENARE PÅ KVÄLLEN:

Jag låg länge och tänkte på den långa och roliga dagen jag har haft.­ Jag kunde inte fatta att de aldrig listade ut att jag bara hade godiscigaretter. Jag fick ju till och med vara med i deras gäng! Nu ska jag gå och äta middag. Hejdå!