Emelie och sina 3 kompisar

Emelie, Ida, Elin och Hedda tog sina saker och gick hem. På vägen hem gick dem förbi rökplatsen där stod dem två populäraste tjejerna i skolan: Jessica och Sandra, dom stod där varje dag och rökte. Dom struntade i Jessica och Sandra och gick vidare. Dom gick hem till Hedda för att göra läxorna. Emelie stannade till kl: 19.00 och sedan gick hon hem för att äta.

Nästa dag gick hon till skolan som vanligt men den här gången stod inte Ida där som hon brukade, konstigt tänkte Emelie hon kanske hade gått i förväg. När hon kom till skolan gick hon förbi rök platsen som vanligt. Men den här gången såg hon någon som hon aldrig hade sett stå där förut… det var Ida. Ida stirrade på Emelie ängsligt och säger:

-Förlåt… dom lurade mig sa Ida
- Jag kan inte tro att du gör så här! Sa Emelie

Emelie fäller en tår och springer in för att berätta för Elin och Hedda. Dom reagerade som Emelie men hinner inte säga något fören skolklockan ringer in dem. När skolan är slut går dom hem utan Ida den här gången.

På vägen hem möts dom av Jessica, Sandra och Ida dom försöker få Emelie, Hedda och Elin att börja röka.

Emelie blir arg och säger:

-Jag tänker inte göra det i alla fall. Säger Emelie
-Är du en fegis eller? Säger Jessica, Sandra och Ida
-Nej, men jag vill leva ett långt liv och därför gör jag det inte det är bara dumt! Säger Emelie.

Emelie går vidare men Elin och Hedda stannar.
-Vad kan en enda cigg göra egentligen? Säger Hedda. Så hon provar

Elin säger likadant och testar. Dem andra 3 tjejerna säger att dom nu är tillräckligt coola för att få hänga med dom nu.
Nästa dag i skolan står nu 5 tjejer vid rök platsen när Emelie går förbi.
Emelie går fram till dem och säger:

-Om ni tänker röka så är inte vi vänner mer!

Senare på kvällen sitter Emelie ensam på sitt rum. Plötsligt ringer telefonen.

Det är Ida, Elin och Hedda. Dom ber om ursäkt och säger att om dem får välja mellan att vara ven med Emelie och sluta röka eller att vara ven med Jessica och Sandra och få röka så vill dem mycket hellre vara med sin älskade Emelie för jämfört med dom var hon mycket, mycket, MYCKET snällare än Jessica och Sandra.

När Emelie fick höra det blev hon mycket glad och mycket lättad!

Nästa dag i skolan stod bara Jessica och Sandra som brukade stå där. Emelie, Ida, Hedda och Elin startade efter några veckor en protest mot rökning och många gick med i den även Jessica och Sandra gick med i den efter att dom hade hört hur farligt det var att röka.

Snipp, snapp, snut så var sagan om Emelie och sina 3 kompisar slut!